Soron következő Heti progressziónkban az olvasói küldemények mellett – pályafutása során először – Magyar Péter is helyet kapott. Ezen „történelmi jelentőségű” részt tehát ezennel hivatalosan is megnyitom, rendhagyó módon a szerdai napon.
3. A zászlós profilképek elterjedése a 2015-ös párizsi, Bataclanban történt terrortámadás után kezdődött, ma pedig már csúcsra járatták azok, akik szerint bármin érdemben változtat az, ha gyakran kontextus és előismeretek nélkül telerakjuk zászlókkal a profilunkat, megosztásainkat stb.
Alapjáraton mindez már teljesen átlagos jelenséggé vált, ez a LinkedIn-profil viszont, amit olvasónknak ajánlott a rendszer az oldalsávban, eléggé unikálisra sikeredett. Olvasónk sem találkozott még hasonló „zászlóhalmozással”, de az egészen biztos, hogy az illető biztosra ment, hogy az összes létező „jófejségpontot” bezsebelje – írta.
Ha ez még nem lenne elég, emberünk elkötelezett a „túszok kiszabadításában” is, amely az elmúlt hónapokban inkább lett egy mottó, semmint végcél, de az is szembetűnő, hogy a lemészárolt palesztinokért valahogy nem aggódik.
Zoom
2. Virtuálisról áttérünk a kőkemény, kézzelfogható valóságba, ezúttal a tatabányai Müllerbe. Annyira jól megy a gyermekek védelme idehaza, hogy már ilyen Pride Collection-darabokat is be lehet szerezni a gyanútlan fiatalok számára. Persze ki más is lehetne a gyártó, mint a Disney, az áldozat pedig ezúttal egy régebbi meséjük, a 2002-es Lilo és Stitch.
Az olvasónk által fotózott Müller-polc egész nyugodtan lehetne egy németországi Müller polca is (mínusz magyar szavak), így a két ország között gyermekvédelemben nem, keresetben, életszínvonalban viszont annál nagyobb különbség van. És természetesen nem a mi javunkra.
Zoom
1. Magyar Péter megkezdte globális karrierjét is, igaz, nem abban a kontextusban, ahogy arra törekvései, nyilatkozatai és munkatársai alapján gondolnánk.
Ha Magyarországon nem is, a homoszexuális Twitter-felhasználók körében már egészen biztosan ő a legnépszerűbb magyar politikus, soha jobb „érdemet” nem kívánunk neki.
A Stayinyour Lane néven futó Barrett Lane (profilját csak saját felelősségre tekintse meg mindenki, lehetőleg étkezés előtt) osztotta meg először Magyar legtöbbet látott fotóját azzal a szöveggel, hogy „Itt a fazon, aki le akarja váltani Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és hirtelen nagyon érdekel a magyar politika.”, majd a követői folytatták a sort, akik kommentelgetni kezdtek különböző, részben csak angolul érthető megjegyzéseket, melyek mind-mind arra utalnak, mennyire népszerű Magyar a Twitter buziszekciójában.
A kép láttán sokan szeretnének szavazni rá, valakik Magyarországra akarnak vándorolni (ne!), vagy éppen megerősítették hitüket a „demokráciában”.
Ha ennyire népszerű ezekben a körökben Magyar, akkor elgondolkozhatna rajta, hogy inkább ő vándorol ki hozzájuk – mi nem tartanánk vissza –, habár azért egy dolgot még érdemes szem előtt tartani. A kép, ami alapján Magyarért rajongani kezdtek a homoszexuális férfiak, valójában egy AI által generált imázsfotó, amire azért elég könnyű rájönni, ha ezt az egyet leszámítva valaki más képet is látott már a wishes messiásról.
Azonban az már beszédesebb, hogy ez az egyik legtöbbet használt fotó róla, remekül szemléltetve, hogy idézőjeles munkássága pont annyira „hiteles”, mint ez a mesterséges intelligencia által kreált fénykép.
Azt hiszem, hogy jobbat el sem tudnánk képzelni zárógondolat gyanánt, így én el is búcsúzom ezen a rendhagyó szerdán. A hetiprogresszio@kuruc.info-ra és a hetiprogresszio@protonmail.com-ra beküldött anyagokat, üzeneteket ezúttal is köszönöm mindenkinek, vasárnap már visszaáll a rend, így napokon belül ismét jelentkezik a Heti progresszió.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info