A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatja a magyar kormányt abban, hogy minden törvényes eszközzel megakadályozza "a fajvédő konferencia" megtartását - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. Heisler András, a Mazsihisz elnöke úgy véli, a magyar jogrendszer van olyan összetett, hogy az illetékes szakemberek a jogszabályok adta lehetőségekkel élve meg tudják akadályozni "az embertelen eszmékkel operáló, fajvédő konferenciát" - írták a közleményben.
Zoom
Mint kiemelték: a Mazsihisz megengedhetetlennek tartja, hogy "70 évvel a világégést követően, az ártatlanok millióinak halálát okozó náci uralom után fajvédő eszméket hirdető" konferenciát tartsanak Magyarországon. (A különféle nemzetközi zsidó tanácskozások, melyeket ugyancsak a fővárosban tartanak, szerintük persze nem minősülnek fajvédő konferenciáknak, pedig napjainkban - is - a zsidóság a fajvédelem legodaadóbb harcosa, ez tartja egyben és ez tartja meg zsidónak őket - a szerk.)
A Mazsihisz szerint a rendezvény ellentétes a nemzetközi joggal, a "szörnyűségekért felelős országok háború után vállalt kötelezettségeivel", azt "minden jóérzésű ember elutasítja". (Minden jóérzésű ember alatt természetesen minden zsidó értendő...)
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: