A tunéziai ügyészség kedden elrendelte Szadia Moszba "nemzetközileg is elismert jogvédő aktivista", az egyik fekete-afrikai migránsokat segítő "antirasszista civil szervezet" vezetőjének őrizetbe vételét - jelentették szerdán "jogvédő szervezetek". Érdemes megnézni azokat az arcokat... ők volnának a nagy formátumú bevándorlók a Zsohár-félék szerint, akikkel el kell árasztani Európát és hazánkat is.
Moszba letartóztatására azután került sor, hogy Kaisz Szaíd tunéziai elnök a nap folyamán több, a héten eljárás alá vont "jogvégő szervezetet" is hazaárulással vádolt meg. A rendőrség pénzügyi bűncselekmények gyanújával indított eljárást Moszba ellen, miután Szaíd a migrációs helyzet miatt felszólalt a nemzetbiztonsági tanács hétfői ülésén.
Zoom
Fotó: Fb
Az elnök a migrációs nyomásért részben a "jogvédő" szervezeteket tette felelőssé, vezetőit pedig árulással vádolta, illetve azzal, hogy külföldről pénzt kapnak tevékenységükért.
Zoom
Blinkenék még ki is tüntették, de persze hogy nem kap pénzt tőlük, ugyan...
Tunézia súlyos migrációs válsággal küzd, mert az Afrika belsejéből nagy tömegekben érkező migránsok, akik korábban Líbiát tekintették a régió fő kiindulópontjának a Földközi-tengeri átkeléshez, egyre inkább ezt az országot kezelik tranzitpontként a továbbjutáshoz Európába.
Szaíd egy tavalyi beszédében a fekete-afrikai országokból érkező migránsok beáramlását Tunéziába összeesküvésnek nevezte, amelynek célja az ország demográfiai összetételének megváltoztatása. Az Afrikai Unió nyilatkozatában gyűlöletbeszédnek minősítette, és elítélte a tunéziai államfő szavait.
(MTI nyomán)