Beismerő vallomást tett Balogh József országgyűlési képviselő, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy megverte élettársát. Korábban azt állította, hogy a nő csak átesett a család vak komondorján.

Súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként Balogh József országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség. A képviselő beismerő vallomást tett - értesült a HavariaPress.

A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel egy családi eseményről érkeztek haza Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát.
Balogh József először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel a nő arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia anyja védelmére kelt.
A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsont-törést és más sérüléseket szenvedett.
Az Országgyűlés korábbi határozatával Balogh József mentelmi jogát felfüggesztette, gyanúsítotti kihallgatására ezt követően került sor. A képviselő - aki korábban a család vak komondorát okolta a nő sérüléseiért - kihallgatásán a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett.
Korábban írtuk: