Több mint harminc német nagyvállalat kötött szövetséget, hogy közösen kiálljanak a "tolerancia és a diverzitás mellett", illetve a "szélsőséges politikai eszmék ellen" a közelgő európai parlamenti választás előtt - jelentették be a részt vevő cégek kedden.
Az "Értékek mellett állunk" elnevezésű kezdeményezés keretében a német nagyvállalatok rendezvényeket szerveznek, és a közösségi médiában kampányt indítanak, hogy hírül adják közös állásfoglalásukat.
Közleményükben kiemelték: "a kirekesztés, a gyűlölet és az elszigetelés nem egyeztethető össze az általuk képviselt értékekkel", és kiállnak "a gyűlölködéstől, a megosztottságtól, a kiközösítéstől és a rasszizmustól mentes társadalom" mellett.
A kezdeményezésben a többi között részt vesz a Bosch, a Siemens, a Volkswagen, a Mercedes, a Bayer, a Deutsche Bahn, az RWE, a Deutsche Bank, a német szakszervezetek országos szövetsége (DGB) és a német iparvállalatok szövetsége (BDI).
"Szövetségünk kiáll a tisztelet, a tolerancia, a nyíltság és a diverzitás mellett. A szélsőséges és rasszista eszméket vallók megkérdőjelezik ezeket az értékeket, és látszólag egyszerű megoldásokat kínálnak az összetett problémákra, amivel megosztják társadalmunkat, és veszélyeztetik a jövőnket" - közölte Roland Busch, a Siemens vezérigazgatója.
(MTI nyomán)